Om Focusscreen

En fokusskärm är en vikbar plastskärm som hjälper elever att koncentrera sig på sitt eget arbete. Den är ett utmärkt komplement till klassrum och undervisning som strävar efter en flexibel lärmiljö. Fokusskärmen är även användbar vid prov där elever sitter tätt inpå varandra och det finns en överhängande risk för tittfusk.

En klok investering

Flera fokusskärmar blir enkelt ett smidigt paket med hjälp av ett spännband. Paketen kan förvaras i klassrummen, i bokhyllan på lärarrummet eller i något förråd på skolan. Fokusskärmen är lätt att ställa upp, den står stadigt och det slitstarka materialet gör att den förmodligen aldrig blir utsliten. Elever och lärare kan enkelt kombinera fler skärmar för att skärma av större ytor.

Beställa via e-post?

Ja, det går utmärkt. Skicka beställningen till info@focusscreen.se och ange:

  • Leveransadress, inklusive e-post och mobil till kontaktperson
  • Faktureringsadress, inklusive referensnummer för eventuell e-fakturering

Tillsammans med det du önskar köpa såklart.

 

 

v

Feedback

Ställ frågor, skicka kritik eller ös på med beröm. Vi är tacksamma för all typ av feedback.

 

Kontakta oss

Om oss

Det hela började för några år sedan när vi skulle genomföra de nationella proven. Under en tid hade kollegiet diskuterat olika sätt att minska risken för fusk eftersom vi saknade en stor skrivsal. Provmöblering tog värdefull tid och var långt ifrån vattentät som metod för att minska tittfusket. Vi letade på olika håll efter en lämplig avdelare, men hittade inte något hur mycket vi än letade.

På försök gjorde vi en klassuppsättning skärmar i papp, vilket tog sin runda tid, och lät olika lärare prova. Det visade sig snabbt att inte bara lärare uppskattade skärmen. Elever berättade att de kände sig mer fokuserade och därmed kunde prestera bättre på proven. Då förstod vi att skärmen fyller två syften – vid sidan av provsituationen kan skärmen med fördel användas som ett pedagogiskt stöd i skapandet av en flexibel lärmiljö.

Nu har vi tagit steget att professionalisera fokusskärmen. Med avstamp i vår egen erfarenhet vill vi erbjuda lärare och elever en högkvalitativ produkt som bidrar till lärande och rättssäkerhet.

Kontakta gärna oss ifall ni har funderingar kring fokusskärmen på: info@focusscreen.se eller 08-530 403 00.